Hemma

Nu börjar dagarna flyta på, de är som att börja om från början, sitter fortfarande i rullstol, men väntar på sjukgymnasten som skall hjälpa mig igång med rollatorn, får inte exprementera själv på grund av fallrisk, mobila är fortfarande kvar, men börjar lämna mig ensam några timmar/dag, första dagen kändes de otryckt och jag satt i soffan hela tiden, sen gick de bättre.

Sjukgymnasten kom och jag skulle nu försöka gå med rollator, de kändes konstigt att stå på egna ben igen men gick riktigt bra ändå, tror att de mesta satt mer i huvudet än i benen, nu var de bara att träna.

På torsdag skulle jag så till röntgen och sen ortopeden för att få en bedömning, M från mobila följde med mig, först skulle gipset tas bort sen röntga och så träffa läkaren, de var ett evigt väntande på ortopeden, men nu fick jag beskedet att jag skulle få en stödskena istället för gipset, tack för de, livet kändes inte helt fel.

Min sporre i eländet var att jag skulle ta mig ner för trappan så jag kunde ta hem lilla vovven, som jag längtade, och en dag med hjälp av sjukgymnasten så gick jag både upp och ner, fortsatt träning, nu att gå med rollatorn ute, de gick inte så fort men jag tog mig framåt.

Tänk att bli oberoende, vilken känsla, nu kunde jag till och med gå och handla, hade fortfarande bara en arm som fungerade men jag fick in varorna, fick handla med förstånd.

Varje morgon skulle jag ta en heparinspruta i magen, de kom distriktsköterskan och gjorde, nu hade jag sagt upp hemtjänsten, för jag klara ögondropparna själv. Jag bad sköterskan visa mig hur jag skulle göra för att ta sprutan och de gick galant. nu var friheten total. Nästa steg var att köra bil och även de gick bra. Från ruta ett tillbaks till de vanliga. Fast allt var inte vanligt, tanken på min sjukdom gnagde i själen och många sorgsna och mörka tankar fanns där, inte hela tiden, men tillräckligt ändå.

I slutet på juni hade äntligen armen läkt efter sex månader, nu behövde jag ingen skena längre, blev så glad att jag hade tänkt krama doktorn, men sånt går ju inte an